متن ذیل - که متن معرفی دوره است - را به طور کامل مطالعه نموده

و با آگاهی از شرایط و وظایف مطرح شده، در انتهای صفحه ثبت نام کنید.

تبیین اهداف و سیاست های حاکم بر طرح دعوة الحکمة


مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات، تحت نظارت استاد آیت‌الله یزدان­‌پناه و تحت اشراف استاد حجت‌الاسلام‌ و المسلمین امینی‌نژاد در تیرماه سال ۱۳۹۸ با هدف تعمیق و ترویج مبانی حکمی عرفانی اسلامی و تولید و ترویج امتدادهای اجتماعی تمدنی حکمت و عرفان اسلامی تأسیس شد.

معاونت بین‌الملل مؤسسه آموزشی پژوهشی نفحات در زمستان سال ۱۳۹۹ با هدف بازتعریف اهداف کلی مؤسسه در تراز جهانی و نیز بازطراحی و متناسب‌سازی فعالیت‌های مؤسسه بر اساس اقتضائات جهانی، تشکیل شد. چشم‌اندازهای مهمی که توسط این معاونت دنبال می‌شود عبارت‌اند از:

• ارتقاء جایگاه حوزه علمیه مقدس قم در عرصه جهانی مطالعات اسلامی به عنوان مرجع تعمیق و تبیین حکمت و عرفان اسلامی و پیشران نظریه‌پردازی در حوزه حکمت و عرفان اسلامی و امتدادهای اجتماعی و تمدنی آن

• معرفی جهانی شخصیت‌هایی که در حال حاضر در حوزه علمیه قم به‌عنوان میراث بران گنجینه باارزش حکمت و عرفان اسلامی مطرح هستند، با هدف فراهم شدن زمینه‌های ارتباط و تعامل علمی اندیشمندان جهان با آن‌ها

از نگاه این معاونت دستیابی به این چشم‌اندازهای نورانی، جز از طریق تعارف و هم‌افزایی با طلاب غیر ایرانی که در اوج پاکی و اخلاص به امید دسترسی به منبع نور معنویت و علم، به قم مقدس، آشیانه علوم قرآن و اهل‌بیت علیهم‌السلام مهاجرت نموده‌اند، امکان‌پذیر نیست. از همین رو ارتباط وثیق با نخبگان از این طلاب با هدف تربیت جامع آن‌ها در دو بعد عقل نظری و عملی، از سیاست‌های این معاونت است. ارتباط مستقیم این طلاب معزز با اساتید بزرگواری که عمری را در زهد، سلوک معنوی و جهاد علمی سپری نموده، در بستر نورانی سنت حوزوی، رشد کرده و گنجینه‌ی گران‌سنگ حکمت و عرفان اسلامی را به ارث برده‌اند، برای تحقق این سیاست، ضروری است. از دیگر سیاست‌های این معاونت، هم‌افزایی حداکثری، برادرانه و همدلانه با همه مجموعه‌ها و مؤسسات حوزوی است که در راستای معرفی اسلام ناب و اصیل به دنیا دغدغه مند، صاحب ایده و فعال هستند.

تبیین مراحل اجرائی دوره اول طرح دعوة الحکمة


در راستای دستیابی به این اهداف و سیاست ها، طرح آموزشی دعوة الحکمة به عنوان گامی اولیه طراحی شده است. این طرح با محوریت دروس «دوره فشرده حکمت اسلامی» تدریس شده توسط جناب حجت‌الاسلام‌ و المسلمین استاد امینی نژاد حفظه الله شکل گرفته است. این سلسله دروس با هدف ارائه تصویری کلی و درعین‌حال مستحکم از ساختار نظام‌مند هستی از نگاه حکمت متعالیه شکل گرفته است. در این درس چهارده عنوان از موضوعات اساسی و بنیادین حکمت متعالیه در ذیل سه بخش کلی: الهیات بالمعنی الاعم (هستی‌شناسی)، الهیات بالمعنی الاخص (خداشناسی) و علم النفس فلسفی (انسان‌شناسی) مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این دروس در قالب سی و چهار جلسه یک ساعت و پانزده‌دقیقه‌ای برگزار گردیده است.

دوره اول طرح دعوة الحکمة در بهار و تابستان ۱۴۰۰ در مؤسسه نفحات برگزار گردید. در این دوره سیزده تن از طلاب ایرانی و غیر ایرانی در قالب سه گروه زبانی عربی، انگلیسی و اسپانیولی گزینش و دعوت گردیدند. طلاب غیر ایرانی از کشورهای لبنان، کوبا، امریکا، انگلیس و زامبیا در طرح حضور داشتند. از مهمترین برکات برگزاری این دوره این بود که علاوه بر «تربیت نیروی انسانی از حیث معنوی و علمی» ، «تولید متن کتاب آموزشی "درآمدی بر حکمت متعالیه" به چهار زبان فارسی، عربی، اسپانیایی» نیز در دستور کار قرار گرفت . لازم به ذکر است که در حال حاضر تدوین متن این کتاب به زبان فارسی توسط طلاب فارسی حاضر در طرح در حال انجام است و پس از آماده سازی متن فارسی، این متن توسط طلاب غیرایرانی حاضر در طرح، به سه زبان انگلیسی، عربی و اسپانیایی ترجمه خواهد شد.

تبیین مراحل اجرائی «دوره دوم» طرح دعوة الحکمة


دوره­ دوم طرح دعوة الحکمه به لطف الهی در بازه زمانی ۲۱ خرداد لغایت ۵ مرداد ۱۴۰۱، در طول ۷ هفته برگزار شد.

روزهای زوج در هر هفته به جلسات حضوری طرح اختصاص داشت و روزهای فرد جهت مطالعه و مباحثه دروس در نظر گرفته شده بود . در این بازه ۷ هفته‌ای،  موضوعات چهاده‌گانه دوره ، تقسیم بندی شده که در جدول آموزشی طرح به استحضار طلاب رسید . هر روز درسی مشتمل بر دو جلسه هر کدام به مدت یک ساعت و نیم بود. نتیجتاً ساعت اول کلاس به ارائه و کنفرانس و دریافت پرسش های طلاب و ساعت دوم به  پاسخگویی به پرسشها و جمع بندی توسط استاد اختصاص یافته بود. مجموعه­ طلاب گرامی در طرح در قالب گروه‌های مباحثاتی دو الی سه‌نفره تقسیم‌بندی شدند.

تبیین مراحل اجرائی دوره سوم طرح دعوة الحکمة


دوره­ پیش‌رو سومین دوره از طرح دعوةالحکمة خواهد بود که به لطف الهی در بازه زمانی ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۱ لغایت ۲۵ خرداد  ۱۴۰۲، در طول ۲۰ هفته برگزار خواهد شد. فقط روزهای پنج شنبه هر هفته به جلسات حضوری طرح اختصاص خواهد داشت و باقی روزهای هفته جهت مطالعه و مباحثه دروس به صورت آزاد برای طلاب طرح در نظر گرفته شده است.

در این بازه ۲۰ هفته‌ای، موضوعات چهارده‌گانه دوره، تقسیم بندی شده که در جدول آموزشی طرح به استحضار خواهد رسید. هر روز درسی مشتمل بر دو جلسه هر کدام به مدت یک ساعت و نیم می باشد. جلسه اول از ساعت ۹ الی ۱۱ و جلسه دوم از ساعت ۱۱:۳۰ الی ۱۳ برگزار خواهد شد و مابین دو جلسه نیز زمان استراحت و پذیرایی خواهد بود.

نتیجتاً ساعت اول کلاس به ارائه و کنفرانس و دریافت پرسش های طلاب ، و ساعت دوم به  پاسخگویی به پرسشها و جمع بندی توسط استاد اختصاص خواهد یافت .

مجموعه­ طلاب گرامی حاضر در طرح در قالب گروه‌های مباحثاتی دو الی سه‌نفره تقسیم‌بندی می گردند، فایل‌های متنی و صوتی «دوره­ فشرده­ حکمت اسلامی» از طریق کانال ایتا و سایت در اختیار گروه‌ها قرار خواهد گرفت.

لازم به ذکر است که علاوه بر فایل‌های «دوره فشرده حکمت اسلامی»، در چهارده موضوع مورد اشاره، فایل‌های دروس بدایة الحکمة و نهایة الحکمة، تدریس شده توسط جناب استاد امینی نژاد حفظه الله، نیز در اختیار برادران قرار خواهد گرفت. هدف از این امر، امکان تعمیق مباحث و موضوعات، برای طلاب محترم حاضر در طرح است.

در ادامه جدول موضوعات، به همراه زمانبندی ارائه موضوعات و نیز اساتید حاضر در طرح ارائه می‌گردد.

همچنین گزارش جامعی از دوره اول و دوم طرح دعوة الحکمة پیوست می‌گردد.

 
وظایف طلاب شرکت کننده

۱

مطالعه، استماع و مباحثه فایل‌های درسی در طول هفته

۲

حضور منظم و مستمر در جلسات حضوری «روزهای پنج شنبه»

۳

تعهد به ارائه و کنفرانس موضوعات درسی معین شده بر اساس برنامه ریزی مطابق با جدول زمانبندی

متعاقباً مشخص می گردد که هر گروه مسئولیت ارائه کدام موضوع را به عهده دارد.

گزارش تفصیلی


گزارش تفصیلی دوره اول و دوم طرح دعوة الحکمة را دانلود نمایید.


دانلود گزارش تفصیلی دوره اول


دانلود گزارش تفصیلی دوره دوم